Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzundere Kültür ve Dayanışma Derneği 25. Yıl Etkinliği Coşkuyla Kutlandı

Erzurum’un Uzundere ilçesine gönül

Erzurum’un Uzundere ilçesine gönül veren hemşehriler, İstanbul Ümraniye’de düzenlenen muhteşem bir geceyle 25. yıl kutlamasında bir araya geldi. Uzundere Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlik ve beraberlik mesajları verdiği bu anlamlı organizasyonda, yöresel kültür ve dayanışma ruhu zirve yaptı.

“Birlikte Güçlüyüz” Mesajı

Gecede bir konuşma yapan Dernek Başkanı Metin Özdoğan, Uzunderelilerin dayanışma ve kardeşlik duygusunun önemine dikkat çekti. Özdoğan, “Gurbette de olsa hemşehrilerimizle omuz omuza, elbirliğiyle geleceğimizi inşa ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok” dedi. Ayrıca, Ümraniye’deki sivil toplum kuruluşları arasında Uzundere Derneği’nin önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Yöresel Sanatçılar Coşturdu

Gecede, Uzundere’nin yetiştirdiği değerli sanatçılar sahne aldı.

Nuri Özdemir duygusal ezgileriyle büyük beğeni toplarken,

Dernek Başkanı ve ozan kimliğiyle tanınan Metin Özdoğan, seslendirdiği türkülerle hemşehrilerini coşturdu.

Tasavvuf sanatçısı Mustafa Haznedar ise ilahileriyle geceye manevi bir atmosfer kattı.

Gecenin coşkusunu zirveye taşıyan konuk sanatçılar Fuat Paşa, Nurullah Kaplan, Ömer Çato ve Cüneyt Can seslendirdikleri türküler ve halay havaları ile davetlilere unutulmaz anlar yaşattı. Katılımcılar, halaylarla sahneyi doldurarak bu anlamlı geceye renk kattı ve birlik duygusunu müziğin ritmiyle perçinledi.

Onur Konukları Gecenin Gururu Oldu

Türk Sanat Müziği’nin önemli isimlerinden, İbrahim Erkal ve Zara gibi sanatçıların hocası olan Fikret Erkaya, etkinliğe katılarak Uzunderelileri onurlandırdı. Ayrıca Tortum’un yetiştirdiği ilk doktorlardan Operatör Dr. Zakir Aras da Uzunderelilere başarı hikâyesini anlatarak önemli mesajlar verdi. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Düzenli ise konuşmasında birlik ve dayanışmanın önemini vurguladı.

Erzurum Bar Ekibi Coşkuyu Zirveye Taşıdı

Gecenin sunuculuğunu Ozan Baki Çetin üstlendi. Şiirleri ve bar temalı anlatımları ile izleyenlere duygu dolu anlar yaşatan Çetin, sahnede okuduğu Erzurum Bar Şiiri ile alkış aldı. Ardından sahne alan Erzurum Bar Ekibi, sergiledikleri yöresel halk oyunlarıyla izleyenlere unutulmaz bir gösteri sundu.

Teşekkür ve Dileklerle Geceyi Noktalandırdılar

Geceye, Ümraniye Erzurumlular Derneği Başkanı Erdal Yavuz, Çekmeköy Erzurumlular Dernek Başkanı iş insanı Musa Sağdıç, Eyüp Sultan Erzurumlular Dernek Başkanı Ercüment Ozaslan, Cevizli Koyu Dernek Başkanı Ahmet Dellal, Uzundereli iş insanları Tuncay Özyaşar, Yüksel Aras, Fikret Bayrak, Muammer Deniz, Metin Baysal, önceki dönem Dernek Başkanlarından Ekrem Balıkçı, Mustafa Güzel ve gazeteci Tahsin Kara başta olmak üzere çok sayıda Uzundereli katıldı. Yoğun katılımın olduğu etkinlik, hemşehriler arasında dayanışma ve gurur dolu anlara sahne oldu.

Dernek Başkanı Metin Özdoğan, gecenin sonunda katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Birlik ve beraberlik ruhumuz daim olsun, Uzundere’nin kültürü, değerleri ve geleceği için el ele vermeye devam edeceğiz” dedi.

Katılımcılar, türkülerin, sohbetlerin ve paylaşımların eşlik ettiği bu geceyi unutulmaz bir anı olarak hafızalarına kazıdı.

Adana araç kiralama