İçişleri Bakanı Sayın Mustafa Çiftçi ve Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, Vali Aydın Baruş ile birlikte Erzurum’da yapımı gerçekleştirilecek 5 okul için düzenlenen Eğitim Kurumları Toplu Temel Atma Töreni’ne katıldı.
Palandöken ilçesindeki Hüseyin Avni Ulaş Ortaokulu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2002 yılından bu yana Erzurum’a bugünkü bütçe karşılığı 30 milyar 876 milyon 129 bin liralık eğitim yatırımı yapıldığını belirterek, eğitim alanındaki yatırımların aynı kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü tarafından yapılan duanın ardından protokol üyeleri butonlara basarak 5 okulun temelini attı. Törene katılan protokol üyeleri, yeni eğitim yatırımlarının Erzurum’un eğitim altyapısını daha da güçlendireceğini belirterek, eğitim kurumlarının ilimize, öğrencilerimize ve eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Temeli atılan okulların tamamlanmasıyla birlikte Erzurum’un eğitim kapasitesinin artırılması ve öğrencilerin daha modern, güvenli ve donanımlı eğitim ortamlarına kavuşması hedefleniyor.



