Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PALEZ ZİRVE ÖNCESİ BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

Palandöken Ekonomi Zirvesi Derneği PALEZ Zirve Öncesi buluşmaları kapsamında Maltepe Kaplan Kebap’da, Prof.Dr.Ersin Nazif Gürdoğan ‘ın konuşmacı olduğu “Kare Dünyada Yeni Paradigma Arayışları ” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Palandöken Ekonomi Zirvesi Derneği

Palandöken Ekonomi Zirvesi Derneği PALEZ Zirve  Öncesi buluşmaları kapsamında  Maltepe Kaplan Kebap’da, Prof.Dr.Ersin Nazif Gürdoğan ‘ın konuşmacı olduğu “Kare Dünyada Yeni Paradigma Arayışları ” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü PALEZ yöneticilerinde Hüseyin Karaka yaptı. Kahvaltı programı ve PALEZ Başkanı Hüseyin Yer’in selamlama konuşmasının ardından, Prof. Dr.Ersin Nazif Gürdoğan sözlerine şöyle başladı:

Üreten insan olmak zorundayız

 PALEZ çok önemli bir sivil toplum kuruluşu. hep birlikte bunu geliştireceğiz , zaten kuruluşundan bu güne önemli bir yol kat etmiş durumdadır

Hepimiz Erzurumluyuz.

Hepimiz Erzurumluyuz. Erzurum çok önemli bir şehir. İslam dünyası için çok önemli, orta asya için çok önemli bir şehir. Erzurum bir ilim şehri,  bir kültür şehri, bir eğitim merkezi aynı zamanda bir teknoloji merkezi’ne dönüştürmek lazım. Bunun için de günün önemli adımlar atılmalıdır. Palez bu noktada çok önemli ve bu işe ve öncülük yapacaktır.  Palez’in bu girişimiyel Erzurum’u Davos ‘a dönüştüreceğiz.Erzurum Dovos’a alternatif olabilecek şehirlerimizden biridir. Orta Asya senin kapısı, kafkasyanın kapıs, İslam dünyasının kapısı yüzü Asya ve Avrupa’ya dönük bir şehrimiz, aynı zamanda Anadolu’nun merkezi ve kuşatan ve kucaklayan bir şehirdir.

Paylaşmasını bilmeyenler paylaşırlar

 Palez’i kutluyorum. Sizleri kutluyorum ortak paydada bir araya gelmek paylaşımda bulunmak birlikte iş yapmak yapmayı bilmek çok önemli.. Onun içindir ki paylaşmasını öğrenmek zorundayız. Yeni dünya paylaşmasını bilenleri dünyası olacak. Palez  bu noktada önemli adımlar atmış birlikte iş yapmayı benimsemiş insanları bir araya getirmiş örnek bir sivil toplum kuruluşu olmuş. Bunun için sizleri kutluyor ve tebrik ediyorum .

Nedir bu yeni dünya

Dünya yuvarlaktır diye biliriz. Yeni dünya bildiğimiz yuvarlak dünyadan farklı ve kare bir dünyadır. Nedir bu yeni dünya.Örnek olarak bir bilgisayara bakın,bir cep telefonuna bakın bunlarla yapamayacağımız bir iş yok, yapamayacağımız bir görüşme yok,  ulaşamayacağımız bir insan yok,  ulaşamayacağımız bir bilgi de yok.Dolayısıyla yeni dünya bir bilgisayar ekranına bir telefon ekranına sığan bi,r dünyadır. O yüzden bizler de bu dünyaya ayak uydurmak zorundayız. Bu dünyadaki gelişmelerin peşinden koşan insanlar değil önünde giden insanlar olmak zorundayız .

Girişimci olmak zorundayız.

Girişimcilik çarşının yolunu öğrenmektir, girişimcilik pazarın yolu öğrenmektir, girişimcilik bilgiye koşmaktır, girişimcilik teknolojiyi yakalamaktır diyen Prof. Dr. Ersin Nazif Gündoğan konuşmaların ardından kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Plaket ve hediye takdimi akabinde, hatıra fotoğraf çekimi ile program sona erdi. Katılımcılara Prof.Dr.Ersin Nazif Gürdoğan’ın “New York’tan Los Angeles’a Yeni Roma”  kitabını takdim ettiler.

    

Adana araç kiralama